Hoppa till sidinnehållet

På Skånes universitetssjukhus, SUS, i Malmö finns numera en kvälls- och helgmottagning vägg i vägg med akuten.

Foto: Klas Andersson
Foto: Christiaan Dirkesen

FAKTA

 • eHälsa är en gratis tjänst, men om en förfrågan leder till ett besök ­eller ett förnyat recept gäller landstingets avgifter och regler.
 • Det är bara du och personalen på din vårdmottagning som kan läsa dina journalhandlingar, och den du valt att eventuellt dela din journal med.
 • I loggen kan du se exakt vem som läst dina anteckningar. Detta är för att säkerställa att ingen som inte är direkt inblandad i din vård tittar i din journal.
 • Om du har problem att logga in eller vill fråga något om sajtens funktioner kan du ringa supporten mellan 06 och 22 på 08-123 135 00 alla dagar – eller använda det webbformulär som finns på 1177.se.
Foto: Roger Lundholm

Upptäck din eHälsa

 • 0 min lästid

På webbplatsen 1177.se kan du få ett helhetsgrepp om din hälsa. När som helst på dygnet – och utan telefonköer. Alla Skånes vårdcentraler och många specialistmottagningar är anslutna hit.

Logga in
Du når dina uppgifter genom att logga in på e-tjänsterna på 1177.se via internetansluten dator, surfplatta eller mobiltelefon. Det enda du behöver göra är att logga in med din ­e-legitimation – samma som du använder för att logga in till din bank.

Välj vårdcentral
När du är inloggad kan du bland annat välja vilken vårdcentral du vill gå till – och kontakta den direkt i flera olika ärenden. Du kan byta vård­central om du vill det, och lägga till fler mottagningar som du sedan lätt kan nå då de sparas på din sida. Du kan också läsa fakta och patient­omdömen om vårdcentralen.

Boka tid
Att boka tid är en av många fördelar! Här kan du önska tider på de mottagningar som är anslutna. Du slipper sitta i telefonkö och kan göra din bokning när det passar dig. Du kan även boka av och boka om din tid.

Läs din journal
I journalen kan du läsa och skriva ut delar av din journal från läkarbesök, framför allt från öppenvården, som gjorts efter den 17 mars i år. Du kan i lugn och ro gå igenom vad du och din läkare pratade om när du läser anteckningarna. Tjänsten kommer att byggas ut efter hand men om­fattar i dagsläget inte anteckningar från all sjukhusvård och inte anteckningar från psykiatri, mödrahälsovård och förlossningsvård.

Dela din journal
Om du har en närstående som du vill ska kunna läsa din journal så är det lätt ordnat. Då kan han eller hon nå den genom sin inloggning. Monica de Maré i texten på sidan intill delar med sig av sin journal med dottern Helena, och tycker att det känns bra med hennes stöd.

Förnya ditt recept
Om din medicin tagit slut kan du kontakta din läkare för att förnya ditt recept här. Du kan också läsa mer om vilka läkemedel du har ­hämtat ut, om du har fler uttag kvar på något recept och hålla koll på ditt högkostnadsskydd.

Mina intyg
Här samlas de läkarintyg du fått ­utfärdade efter den 21 november 2013. Du kan enkelt skriva ut dem – eller skicka dem vidare direkt till Försäkringskassan.

Beställa test för ­klamydia och gonorré
Du beställer ditt test online. Det postas hem till dig i en diskret förpackning. Du utför sedan testet hemma och skickar in det till oss. Svar får du oftast inom ett par dagar. Om du skickar med ditt mobilnummer skickar vi ett sms att resultatet väntar på dig i e-tjänsterna.Leva i Skåne är ett magasin från Region Skåne som skickas ut till alla skånska hushåll. Tanken är att berätta om vad vi gör för dig som är medborgare och lever i Skåne.

Har du åsikter och tankar om livet i regionen? Kommentera och dela gärna med dig av artiklarna.

 • ANSVARIG UTGIVARE
  Anna Jarleman, kommunikation­s­direktör, Region Skåne
 • PROJEKTLEDARE
  Måns Renntun, Region Skåne
 • REDAKTIONSRÅD
  Region Skåne
  Klas Andersson
  Anna-Lena Boive
  Susanne Eneroth
  Kerstin Gossé
  Liselotte Österlind
  Jadwiga Kurowska
  Karin Swensson
 • PRODUKTION
  Giv Akt Skåne
  Redaktör
  Åsa Lempert
  Art director
  Sofia Hallencreutz
  Skribenter
  Caroline Alesmark
  Anders Behrmann
  Anna Bjärnmark
  Mirijam Geyerhofer
  Åsa Lempert
 • TALTIDNING
  Leva i Skåne finns som taltidning. Beställ via e-post: skanestaltidning@skane.se

  KONTAKT
  levaiskane@skane.se