Hoppa till sidinnehållet
Jan-Inge Gustafsson, Östra Ramlösa, tycker att man ska satsa mer på kollektivtrafiken mellan västra och östra Skåne. Foto: Klas Andersson
Foto: Klas Andersson

Skånes utveckling runt hörnet

 • Text: Nina Eggerth 0 min lästid

– Att fortsätta satsa på kollektivtrafiken är avgörande för att människor ska trivas och kunna komma till sitt arbete, tycker Jan-Inge Gustafsson, Östra Ramlösa. Han har tagit chansen att säga sitt om Skånes framtid.

Marko Bubnjevic från Malmö är en ­skåning med många åsikter om regionens utveckling.
– Jag är väldigt intresserad av miljöfrågor och tycker att man ska satsa ännu mer på att bygga ut kollektivtrafiken för att minska utsläppen. Kanske kan man också få fler att ställa bilen genom att sänka biljettpriserna.

Även Jan-Inge Gustafsson har synpunkter om Skånes ­framtid och kollektivtrafiken.

– I den västra sidan av Skåne fungerar det bra med kollektiv­trafiken, men att resa mellan ­västra och östra sidan är svårare. Man behöver titta på helheten.

Kristianstadbon Mary Marks vurmar för hälso- och sjukvårdsfrågor:

– Det är bland det viktigaste för vår framtid. Mina föräldrar är gamla och behöver mycket hjälp. Det är jätteviktigt att de får den hjälp de behöver i form av bra vårdplanering och medicinska ­insatser. Man måste också satsa ännu mer på barn och ungas ­hälsa. Många unga lider av ­psykisk ohälsa.

Mot 2030. Marko Bubnjevic, ­Jan-Inge Gustafsson och Mary Marks är några av många skåningar som tyckt till om Skånes framtid i samband med att Skånes nya regionala utvecklingsstrategi varit på remissrunda. Region Skåne har nämligen ett uppdrag från staten att samordna de regionala utvecklingsfrågorna tillsammans med kommuner, näringsliv och andra aktörer. I juni klubbas en ny regional utvecklingsstrategi för Skåne med sikte på år 2030. ∎Leva i Skåne är ett magasin från Region Skåne som skickas ut till alla skånska hushåll. Tanken är att berätta om vad vi gör för dig som är medborgare och lever i Skåne.

Har du åsikter och tankar om livet i regionen? Kommentera och dela gärna med dig av artiklarna.

 • ANSVARIG UTGIVARE
  Anna Jarleman, kommunikation­s­direktör, Region Skåne
 • PROJEKTLEDARE
  Måns Renntun, Region Skåne
 • REDAKTIONSRÅD
  Region Skåne
  Klas Andersson
  Anna-Lena Boive
  Susanne Eneroth
  Kerstin Gossé
  Liselotte Österlind
  Jadwiga Kurowska
  Karin Swensson
 • PRODUKTION
  Giv Akt Skåne
  Redaktör
  Åsa Lempert
  Art director
  Sofia Hallencreutz
  Skribenter
  Caroline Alesmark
  Anders Behrmann
  Anna Bjärnmark
  Mirijam Geyerhofer
  Åsa Lempert
 • TALTIDNING
  Leva i Skåne finns som taltidning. Beställ via e-post: skanestaltidning@skane.se

  KONTAKT
  levaiskane@skane.se