Hoppa till sidinnehållet

1177 Vårdguidens e-tjänster

 • 0 min lästid

På 1177.se kan du få ett helhetsgrepp om din hälsa. När som helst på dygnet – och utan telefonköer. De flesta av Skånes vårdcentraler och specialistmottagningar är anslutna hit.

1177 Vårdguidens e-tjänster når du genom att logga in på 1177.se. E-tjänsterna är helt gratis. Här kan du ha kontakt med vården utan att passa telefontider, behöva besöka din mottagning eller sitta i telefonkö. Du loggar in via en internetansluten dator, surfplatta eller mobiltelefon. Det enda du behöver är en e-legitimation – samma som du använder för att logga intill din bank.

Välj vårdcentral

När du är inloggad kan du bland annat välja vilken vårdcentral du vill vara registrerad på och du kan också ändra ett tidigare val. Du kan skapa en lista över de mottagningar som är viktiga för dig och du kan enkelt kontakta dem i olika ärenden via nätet istället för att ringa eller besöka dem.

Boka tid

Nu kan du av- och omboka tider. Framöver kommer du även kunna boka en tid direkt i mottagningens bokningssystem.

Läs din journal

I journalen kan du läsa delar av dina journalanteckningar digitalt – du kan också skriva ut den. I lugn och ro har du möjlighet att gå igenom vad du och din läkare pratade om under dina besök.

Dela din journal

Om du har en närstående som du vill ska kunna läsa din journal så är det lätt ordnat. Då kan hen nå den genom sin egen inloggning efter att du har valt att ”dela” din journal.

Förnya dina recept

Via e-tjänsterna kan du även förnya ett eller flera recept. Du kan också läsa mer om vilka läkemedel du hämtat ut, om du har fler uttag att göra på något recept och hålla koll på ditt högkostnadsskydd.

Mina intyg

Här samlas de sjukintyg du fått utfärdade. Du kan enkelt skriva ut dem – eller skicka dem vidare direkt till exempelvis din arbetsgivare eller försäkringskassan.


Leva i Skåne är ett magasin från Region Skåne som skickas ut till alla skånska hushåll. Tanken är att berätta om vad vi gör för dig som är medborgare och lever i Skåne.

Har du åsikter och tankar om livet i regionen? Kommentera och dela gärna med dig av artiklarna.

 • ANSVARIG UTGIVARE
  Anna Jarleman, kommunikation­s­direktör, Region Skåne
 • PROJEKTLEDARE
  Måns Renntun, Region Skåne
 • REDAKTIONSRÅD
  Region Skåne
  Klas Andersson
  Anna-Lena Boive
  Susanne Eneroth
  Kerstin Gossé
  Liselotte Österlind
  Jadwiga Kurowska
  Karin Swensson
 • PRODUKTION
  Giv Akt Skåne
  Redaktör
  Åsa Lempert
  Art director
  Sofia Hallencreutz
  Skribenter
  Caroline Alesmark
  Anders Behrmann
  Anna Bjärnmark
  Mirijam Geyerhofer
  Åsa Lempert
 • TALTIDNING
  Leva i Skåne finns som taltidning. Beställ via e-post: skanestaltidning@skane.se

  KONTAKT
  levaiskane@skane.se