Hoppa till sidinnehållet
Foto: Roger Lundholm
Foto: Christiaan Dirkesen

SMS:a RÅD till 71160 så får du våra ­kontaktuppgifter ­direkt in i mobilen.

1177 Vårdguiden

 • 0 min lästid

Till 1177 Vårdguiden kan du ringa dygnet runt för sjukvårdsrådgivning och för hjälp med vart du kan vända dig i vården. På 1177.se kan du hitta vårdcentraler, se vilka som har kvälls- och helgöppet och mycket mer.

Ring vårdcentralen
Om du blir sjuk, skadar dig eller ­behöver råd om din hälsa så kan du vända dig till vårdcentralen eller ringa 1177 Vårdguiden på telefon. På vårdcentralen finns vårdpersonal med bred kompetens som kan ­hjälpa dig med de flesta problem. Många vårdcentraler har öppet även på kvällar och helger. Vissa mottagningar samarbetar med varandra och turas om att hålla öppet. I tjänsten ”Hitta vård” på 1177.se kan du söka på vårdcentraler som har öppet på kvällen eller på helgen. Du kan också använda Region Skånes app Vård i Skåne för att hitta närmaste öppna vårdcentral.

Är läget akut?
Vid akut, livshotande tillstånd, ring 112. Våra akutmottagningar tar hand om allvarliga och akut uppkomna skador eller sjukdomar. I andra fall är det vårdcentralen du ska vända dig till.

Råd om vård
Du kan dygnet runt ringa till 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177. Här får du prata med erfarna sjuksköterskor som svarar på dina frågor om sjukdom och hälsa, gör en medicinsk bedömning och hän­visar dig rätt om du behöver ­besöka vården. På 1177.se får du råd om vård och kan läsa om sjukdomar, graviditet, barns hälsa och mycket mer. Du kan använda personliga ­e-tjänster som till exempel eJournal och hitta kontaktuppgifter till vården.

Vård på andra språk
Information på andra språk om hur du söker vård hittar du på: You can find information in other languages about how to get health care on:
1177.se/other-languagesLeva i Skåne är ett magasin från Region Skåne som skickas ut till alla skånska hushåll. Tanken är att berätta om vad vi gör för dig som är medborgare och lever i Skåne.

Har du åsikter och tankar om livet i regionen? Kommentera och dela gärna med dig av artiklarna.

 • ANSVARIG UTGIVARE
  Anna Jarleman, kommunikation­s­direktör, Region Skåne
 • PROJEKTLEDARE
  Måns Renntun, Region Skåne
 • REDAKTIONSRÅD
  Region Skåne
  Klas Andersson
  Anna-Lena Boive
  Susanne Eneroth
  Kerstin Gossé
  Liselotte Österlind
  Jadwiga Kurowska
  Karin Swensson
 • PRODUKTION
  Giv Akt Skåne
  Redaktör
  Åsa Lempert
  Art director
  Sofia Hallencreutz
  Skribenter
  Caroline Alesmark
  Anders Behrmann
  Anna Bjärnmark
  Mirijam Geyerhofer
  Åsa Lempert
 • TALTIDNING
  Leva i Skåne finns som taltidning. Beställ via e-post: skanestaltidning@skane.se

  KONTAKT
  levaiskane@skane.se